Avrupa Uzay Ajansı, uydular üzerinden daha güvenli bir blokzinciri iletişim ağı oluşturmak üzere çalışan SpaceChain isimli girişime destekleyici bir ödül verdi.

Ödül, girişimciler ve girişimlerin gelece vadeden iş potansiyeli ile tematik alanları keşfetmelerini, alan varlıklarına ve verilerine dayanan yeni ticari hizmetler ve uygulamalar yaratmalarını kolaylaştırmak için tasarlanan Kick-start Activity Program kapsamında verildi. Başarılı Kick-start projeleri ileride ESA’nın İş Uygulamaları ve Uzay Çözümleri departmanında yatırım alabiliyor.

SpaceChain’in uydu blokzinciri teknolojisi, birden fazla imzaya sahip işlemler için dağıtık uydu ağını kullanarak dijital para birimleri ve akıllı sözleşmelerin iletimini daha güvenli hale getirmek için tasarlandı.

SpaceChain kurucu ortağı ve CEO’su Zee Zheng konuyla ilgili olarak: “Avrupa Uzay Ajansı’ndan destek almak bir onurdur. Fintech endüstrisi şu anda dijital para biriminin depolanması ve aktarılması ile ilgili olarak düşük güvenlik seviyelerine sahip. Bu da sektörün geleneksel bankacılık endüstrisi ile aynı seviyede profesyonellik ve güvene ulaşmasını engelliyor. Blockchain teknolojimizi AB ve İngiltere’deki yeni ortaklarımıza getirerek bunu çözmekten heyecan duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mevcut blokzinciri işlemleri, kullanıcıların özel imza anahtarlarının açığa çıkması durumunda büyük bir güvenlik riski taşıyor. Bu problemi çözmek için SpaceChain geleneksel yöntemden daha hızlı ve daha güvenli bir ‘çoklu imza uydu cüzdanı’ geliştirdi. Geliştirilen teknoloji üç imza sistemini kullanıyor. Bu imza sisteminin ikisi yeryüzü diğeri ise yörünge tabanlı olarak çalışıyor. Her işlemin tamamlanabilmesi için en az iki imza gerekiyor.