McKinsey Digital’in Asya Müdürü Anand Swaminathan, Economic Times’a yaptığı açıklamada, kripto para birimleri ve blokzinciri teknolojisinin “o kadar iç içe geçtiğini” düşünmenin hata olacağını söyledi.

Hindistan hükümetinin blokzinciri teknolojisinin kullanımını teşvik ederek tüm kripto para birimlerini yasaklama planı, kripto para toplulukları tarafından büyük tepki görmüştü.

Swaminathan ise kripto para birimlerinin blokzinciri teknolojisi için bir kullanım senaryosu olduğunu ve kripto para birimi blokzinciri olmadan var olamazken bunun tersinin geçerli olmadığını söylüyor. Swaminathan, blokzinciri teknolojisinin diğer kullanımları arasında şirketlerin dayanıklılığını, verimliliğini ve güvenliğini iyileştirmek ve tedarik zincirlerindeki ürünlerin gelişimini takip etmelerine yardımcı olmak gibi unsurların yer aldığını da sözlerine ekledi.

Swaminathan, blokzinciri teknolojisinin Asya ülkelerinin inovasyon kaslarını “çok daha hızlı” geliştirmelerine yardımcı olabileceğini ve bu ülkelerin, teknoloji yeteneklerinin büyük çoğunluğunun Asya’da olması nedeniyle Batı ülkelerine kıyasla bir avantaja sahip olduğunu söylüyor. Swaminathan’a göre blokzinciri, teknoloji uzmanlarını daha etkili bir şekilde çalışmaları için bir araya getirebilir.

Bununla birlikte, kripto topluluğundakiler, kripto para birimlerinin blokzinciri teknolojisinin faydalarından gerçekten yararlanmak için gerekli olduğuna inanıyorlar. Bu da tek bir nedenden kaynaklanıyor: Sektördeki yenilikçi şirketlerin büyümesini finanse etmek.

Blockchain teknolojisinden yararlanmanın yenilikçi bir yolunun bir blokzinciri şirketinin büyümesini finanse etmek için kripto varlıklarını kullanmak olduğunu düşünenlerin sayısı da hiç az değil. Kripto toplulukları böyle bir yasağı, elektrikli araçlara izin verilmesi ancak onlara yönelik bir yatırım yapılmamasına benzetiyor.

Hindistan’ın en büyük bankası Liink kullanacak

KaynakEconomicTimes