Otomotiv devleri BMW ve Ford, blokzinciri teknolojisiyle araçların kökenini ve geçmişini kaydederek ikinci el araba dolandırıcılığıyla mücadele etmek adına önemli bir adım attı.

Mobility Open Blockchain Initiative (MOBI) altında oluşturulan ve iki otomobil devinin eş başkanlığını yaptığı çalışma grubu, bir blokzinciri platformunda araçların “gerçek” kimliğinin nasıl kaydedileceğine dair bir standardın ikinci bölümünü yayınladı.

Araç doğum sertifikaları olarak adlandırılan Araç Kimlik Standartları I ve II, alıcılara, düzenleyicilere ve sigortacılara aracın “kurcalamaya dayanıklı” bir geçmişini sağlamak için araç tescili ve bakım izlenebilirliğine odaklanıyor.

Çalışma grubu konuyla ilgili olarak “Blokzinciri üzerindeki araç kaydı, eyaletler ve ülkeler arasında önceden bağlantısı kesilmiş araç kayıt sistemlerinin paylaşılan ve güvenilir bir defter kullanarak bağlanmasına izin veriyor” açıklamasında bulundu.

MOBI COO’su ve kurucu ortağı Tram Vo ise standartlara dayalı bir ağın araçları, hizmetleri, verileri ve altyapıyı paraya dönüştürmek için trilyonlarca dolarlık yeni fırsatlar açabileceğini vurguluyor.

Çalışma, Accenture, AWS, Bosch, Hitachi America, Honda ve IBM gibi bir dizi diğer büyük firma tarafından da destekleniyor.

Blokzinciri otomobil ve çip üreticilerine yardımcı olacak

KaynakCoinDesk