Alman lüks otomobil üreticisi BMW’nin Kore şubesi, yakında ülkede blokzinciri tabanlı bir ödül programı başlatacağını açıkladı.

Yerel haber ajansı Korea Heald’ın haberine göre “BMW Vantage” olarak adlandırılan ödül programı, müşterilerin ödül puanları toplamasına ve bunları ürünler için ödeme yapmak veya programın sunduğu hizmetlerde indirim almak için kullanmalarına olanak tanıyacak.

Habere göre, BMW modellerinin yeni ve ilk kez alıcıları, satın alma başına 300.000 ila 900.000 puan kazanabilecek. Ayrıca ikinci el BWM otomobillerini satın alanlar da bu araçların piyasa değerine bağlı olarak daha düşük ödül puanları kazanabilecekler.

BMW Kore, kullanıcıların ayrıca otomobil üreticisinin mobil uygulamasındaki diğer sosyal özellikler ve oyunlar aracılığıyla da üyelik puanları kazanabileceklerini söylüyor. Üyeler bu puanlarını BMW’nin ortak şirketleri tarafından sağlanan rutin araç bakımı ve diğer hizmetlerde indirim alarak harcayabilecekler. Bununla birlikte üst düzey üyeliğe sahip kullanıcılar, şirket tarafından düzenlenen kültürel etkinliklere davetiyeler de alabilecekler.

BMW Kore, Vantage üyelik teklifinin başlangıçta yalnızca Kore’de sunulacağını, ancak programın sonunda küresel olarak başlatılacağını belirtti.

Bu tür blokzinciri tabanlı uygulamalar Kore’de büyük bir kabul görmeye başladı. Örneğin, en kalabalık ikinci şehri olan Busan’daki vatandaşlar, dijital kimliklerini halihazırda halka açık bir deftere kaydediyorlar. Bu da sürücü ehliyetleri gibi şehir hizmetlerinin belgesiz ve sorunsuz kullanımına izin veriyor.

Gelişmeler, Güney Kore hükümetinin blokzinciri ve yapay zeka gibi teknolojiler üzerindeki büyük hedeflerini takip ediyor. Bu yılın başlarında, bu tür gelişen teknolojilere yatırım yapmak için devlet destekli 400 milyon dolarlık bir fon duyurmuştu.

BMW tedarik zinciri izlenebilirliğini blokzinciri ile genişletiyor

KaynakDecyrpt