ABD-California Eyalet valisi Gavin Newsom, Web 3.0 şirketleri için şeffaf bir düzenleyici ve iş ortamı yaratmak amacı ile yeni bir genelge yayınladı. İşte detaylar…

Yeni sisteme göre devletin yetkili departmanları, tüketicileri korurken sorumlu inovasyonu teşvik etmek, blockchain teknolojisinin devlet ve kamu kurumlarını nasıl dağıtılacağını değerlendirmek amacıyla çalışacak. Ayrıca araştırma ve işgücü geliştirme yolları oluşturmak için düzenleyici bir yaklaşım oluşturma sürecini başlatacak.

Vali Newsom açıklamasında, “Hükümet çoğu zaman teknolojik gelişmelerin gerisinde kalıyor, bu nedenle teknoloji alanında çağın ötesine geçecek tüketicilerin ve işletmelerin gelişmesine olanak sağlayacak temeli atıyoruz.” dedi.

Newsom’un tecrübeli danışmanı, İş ve Ekonomik Kalkınma Valiliği’nin direktörü Dee Myers, AP News’e yaptığı açıklamada, “Sektörde pek çok bilenmeyen var ve bu alana erken katılmak istememizin bir başka nedeni de bu.” dedi.

Bu açıklama, blockchain kullanımını riskleri ve faydalarıyla birlikte inceleyen California Blockchain Working Group tarafından hazırlanan Temmuz 2020 raporundan sonra geliyor.

Açıklamanın büyük ölçüde kripto varlıklarını ve ilgili teknolojileri düzenlemeye odaklanmış yedi önemli önceliği var.

California Devlet Operasyonları Ajansı sekreteri Amy Tong “Endüstriyle erkenden etkileşime geçmemiz, yenilikçi teknolojinin artılarını ve eksilerini erkenden öğrenmeye başlamamız çok önemli, teknolojik gelişmelerin potansiyelinden yararlanmak için sonraki adımlara geçebiliriz.”