Çin’in popüler haber programlarından Focus Report’un haberine göre ülkede blokzinciri ile ilişkili yaklaşık 32.000 şirket bulunuyor ancak sadece yüzde 10’u gerçekten bu teknolojiye sahip.

Çin’deki blokzinciri ve kripto para birimi dolandırıcılığına yönelik bir bölüm yayınlayan Focus Report, “Blokzinciri bir ATM makinesi değil” başlıklı bölümünde şirketlerin daha fazla fon alabilmek uğruna blokzinciri kavramını nasıl kötüye kullandıklarına değiniyor.

Çin’İn Ulusal İnternet Acil Durum Merkezi’nin (CNCERT) verilerine göre piyasada gerçek girişimler tarafından desteklenmeyen veya kuruluştan hemen sonra dibi boylayan 755’ten fazla belirteç bulunuyor. Merkez ayrıca ponzi şeması ise tüketicilerin kullandığını iddia eden 102 kripto para birimi de tespit etti. Dahası, Çin Yüksek Mahkemesi’Nin verilerine göre blokzinciri ile ilişkili yasal hükümlerin sayısı 566’ya ulaştı ve birçoğu dijital para birimlerini içeriyor.

Geçtiğimiz haftalarda Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çin’in blokzinciri gelişimininin hızlandırılması için buna öncelik verileceğini açıklamıştı. Her ne kadar ülkede blokzinciri teknolojisi olumlu karşılansa da kripto para birimlerine yönelik resmi konumu belirsizliğini sürdürüyor. Ülkede hükümetin yasa dışı belirteç ihracı ve kripto para birimleri ile ilgili mali dolandırıcılığın üzerine çökmesinden bu yana ICO’lara yönelik yaygın bir endişe hakim.

Focus Report’un bölümünde: “Blokzinciri teknolojisini ticaret finansmanı, kamu hizmetleri ve diğer alanlarda uygulamalıyız. Ancak bu teknolojiyi kullanarak dolandırıcılık yapılmasına izin vermemeliyiz. İlgili departmanların alandaki düzenlemelerini güçlendirmeleri ve halkın hileli faaliyetler için gözlerini açık tutması gerekiyor.” ifadeleri kullanıldı.

KaynakThe Block