Çin Devlet Konseyi tarafından yetkilendirilmiş standartlar organizasyonu Çin Standardizasyon İdaresi (SAC) blokzinciri teknolojisi için bir Ulusal Standartlar Komitesi kurdu.

SAC’ın açıklamasına göre teknik komite, ileri seviye teknoloji inovasyonuna yardımcı olmak için düzenli bir şekilde ilerliyor, yüksek düzeyde açıklığı teşvik ediyor ve yüksek kaliteli gelişme öneriyor.

SAC ayrıca ekonomi paylaşımı da dahil olmak üzere farklı sektörleri kapsayan çeşitli teknik komiteler kurduğunu da söyledi. Bu ulusal mesleki standardizasyon teknik komiteleri aracılığıyla standardizasyon işinin ve hizmetlerinin ekonomik gelişmesinin rolünü daha etkili bir şekilde oynaması amaçlanıyor.

SAC, Çin’deki tüm standardizasyon çalışmalarını Uluslararası Standardizasyon Örgütü’ne (ISO) göre denetliyor.

Çin’den gelen blokzinciri haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Özellikle Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in blokzincirini teşvik etmeye yönelik konuşmasından sonra halihazırda hareketli olan blokzinciri piyasası her geçen gün daha çok hareketlenmeye başladı.

Bu ayın başlarında hükümet yetkililileri Çin Merkez Bankası ve diğer bankalarlar bilikte ticari finansman operasyonlarını iyileştirmek için bir blokzinciri ittifakı kurdu. Ayrıca Çin, 5 yıllık bir araştırma ve geliştirme sürecinden sonra ulusal dijital para birikimi piyasaya sürmeye neredeyse hazır.