Çin, akıllı şehir altyapısının bir parçası şehirler için geliştirilen blokzinciri tabanlı bir kimlik tanımlama sistemi ile blokzincir alanındaki faaliyetlerini geliştirmeye devama diyor

Global Times’ın haberine göre yeni geliştirilen kimlik tanıma sistemi Shijiazhuang şehrinde üç kurum ortaklığıyla birlikte başlatıldı.

Blokzincir tabanlı kimlik tanıma sistemi Çin’in akıllı şehirlerine eşsiz, küresel bir dijital ID atayacak. Böylelikle sistem şehirler arasındaki bağlantı ve veri paylaşımını geliştirecek. Çin genelindeki akıllı şehirler, geçtiğimiz pazar gününden bu yana kendi şehir kimliği kodlarına başvurabiliyorlar.

Zhongguancun Endüstrisi Müdürü Zhang Chao bu sistemin Çin tarafından geliştirildiğini söylüyor ve ekliyor: “Sistem, birleşik bir dağıtım kuralıyla, dağıtık depolama ve kandırılmaya karşı korumalı bir kodun çözümü ile birlikte Çin tarafından bağımsız olarak dağıtılacak ve yönetilecektir.

Çin, şehirleşmeye devam eden nüfustan dolayı çeşitli zorluklar çekmemek için uzun süredir akıllı şehir gelişimine odaklanmış durumda.

Akıllı şehirler dünya genelinde de birçok ülkenin gündeminde. Geçtiğimiz Temmuz ayında Birleşik Arap Emirlikleri “Akıllı Dubai” girişimini duyurmuştu. Bu girişim çerçevesinde Dubai “2021 yılında, gücünü tamamen blokzincirinden alan ilk şehir” olmak için çabalıyor.

Bundan 1 ay sonra ise Singapur merkezli girişim Limenstone Network, Kamboçya’nın başkenti Phnom Penh için blokzinciri tabalı akıllı şehir projesini duyurmuştu. 2022 yılının başlarında tamamlanması planlanan proje, araç sürme uygulamaları, finans kurumları, perakende marka sahipleri ve veri analitiği şirketleri gibi çeşitli ortaklıklar bünyesinde gerçekleştirilecek.

Blokzinciri teknolojisi gelecek yıllarda da akıllı şehirlerin en önemli yoldaşlarından biri olacak gibi görünüyor.

KaynakCointelegraph