USDC sabit akçesini Coinbase ile birlikte yöneten dijital para birimi şirketi Circle, erken aşama blokzinciri projelerini ve şirketlerini desteklemek için Circle Ventures fonunu başlattı.

Circle, CoinDesk’e fonun önceden belirlenmiş bir parasal miktarı olmadığını ve şimdiden girişim ​​sermayesini dağıttığını söyledi.

Circle CFO’su Jeremy Fox-Geen blog gönderisinde yaptığı açıklamada: “Circle’ın misyonu, finansal değerin sürtünmesiz değişimi yoluyla küresel ekonomik refahı artırmaktır. Bunu başarmak iddialı ve bizi oraya götürmek için gereken teknolojileri, ürünleri ve protokolleri geliştirmek için çok sayıda insan, proje ve şirket elini taşının altına koyacak.

Fox-Geen sözlerine “Circle Ventures aracılığıyla artık finansal sermayemizi taşıyabileceğiz, bu erken aşamadaki şirketleri yeni bir şekilde destekleyebileceğiz, gelişmelerini ve ortak misyonumuza katkılarını hızlandırabileceğiz” ifadelerini de ekledi.

Circle, bu yılın başlarında halka açık bir özel amaçlı satın alma şirketi (SPAC) olan Concord Acquisition Corp. ile ters birleşme yoluyla halka açılma planlarını duyurmuştu. Circle’a 4,5 milyar dolar değer biçen anlaşmanın yıl sonundan önce kapanması bekleniyor.

Circle banka olmak istiyor

KaynakCoinDesk