USDC stablecoin’in (sabit akçe) arkasındaki şirket Circle, banka olma yolunda ilerliyor.

Bu yönde SEC’e resmi bir başvuruda bulunan Circle, Federal Rezerv, ABD Hazinesi ve OCC ve FDIC’nin gözetimi ve risk yönetimi gereklilikleri altında faaliyet gösteren tam rezervli bir ulusal ticari banka olmayı planlıyor.

Yeni S-4 başvurusunda firma, bir bankacılık çerçevesinin, üçüncü taraf ödeme sistemlerine olan bağımlılık da dahil olmak üzere, işiyle ilgili riskleri azaltabileceğini söylüyor. Başvuruda “Temel API hizmetlerimizi sunma yeteneğimiz, mevcut sponsorluk ilişkilerimizi sürdürme ve yeni sponsorluk ilişkileri arayıp bulma yeteneğimize bağlıdır.” ifadesi kullanılıyor.

Kendi sabit akçe teklifine sahip olan rakip firma Paxos, ulusal bir tröst bankacılığı lisansı için OCC’den koşullu onay almıştı. Circle’ın da benzer bir yola başvurması söz konusu.

Circle’ın CEO’su Jeremy Allaire, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Dijital para teknolojisi üzerine kurulu tam yedekli bankacılığın yalnızca radikal olarak daha verimli değil, aynı zamanda daha güvenli, daha dayanıklı bir finansal sisteme yol açabileceğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Circle 400 milyon dolar yatırım aldı

KaynakThe Block