Hızla büyüyen dolar sabitlenmiş stablecoin (sabit akçe) USDC’nin arkasındaki şirket olan Circle, 440 milyon dolar yatırım adlığını açıkladı.

Fidelity Management and Research Company, Marshall Wace, Willett Advisors, Intersection Fintech Ventures, Atlas Merchant Capital, Digital Currency Group, FTX, Breyer Capital, Valor Capital Group ve Pillar VC yatırım turuna katılan şirketler arasında yer aldı.

Kripto alanında erken bir oyuncu olan Circle, bir zamanlar Poloniex adlı bir borsaya, Circle Pay ve bir yatırım uygulamasına sahipti. Ancak firma 2018’de piyasaya sürülen USD Coin’e odaklandığı için bunların hepsinden ayrıldı ve ABD dolarını daha sonra halka açık blokzincirleri üzerinden hareket ettirilebilen token’lara dönüştürmeyi kolaylaştırdı.

Sabit akçe, şu anda dolaşımda olan 22 milyar dolar ile dünyanın en hızlı büyüyen dolarlık dijital para birimi haline geldi. USDC, yalnızca 2021’de %436 ve son 12 ayda %28.000’in üzerinde büyüme gösterdi.

Circle CEO’su Jeremy Allaire konuyla ilgili olarak: “Bir şirket olarak Circle, dijital para biriminin gücü, blokzincirler ve programlanabilir paradaki atılımlar yoluyla küresel ekonomik refahı artırma misyonumuza bağlı kalmıştır. En güvenilir ve iyi düzenlenmiş dolar dijital para birimi olan USDC’nin büyümesini destekleyen hizmetlerimize yönelik sürekli küresel talep, misyonumuzu gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaştığımızı gösteriyor. Misyonumuza ve vizyonumuza bağlı güçlü destekçilerle, yeni pazarlara açılma, temel teknoloji inovasyonunu sürdürmeye ve ekibimizi büyütmeye yönelik çabalarımızı iki katına çıkaracağız.” ifadelerini kullandı.

Circle CEO’su düzenlemeler için Hazine Bakanlığı’na çağrıda bulundu

KaynakIBSIntelligence