Circle CEO’su Jeremy Allaire düzenlemer konusunda iş birliği yapması için ABD Hazine Bakanlığı’na çağdıra bulundu.

Eşler arası ödeme firması Circle’ın kurucu ortağı ve CEO’su Allaire, ABD Hazine Bakanlığı‘nın üst düzen yöneticilerine bir mektup göndererek düzenleyicilere, kripto düzenlemelerini benimsemeleri ve bunun için sektörle iş birliği yapmaları çağrısında bulundu.

Allaire ABD’li düzenleyicileri, teklif edilen bazı düzenlemelerin ülkenin rekabetçiliğini doğrudan riske attığı, kripto ve bunun blokzinciri ile ilgili kullanım alanları için istenmeyen sonuçlar doğurabileceği konusunda uyardı.

CEO, özellikle barındırılmayan veya kendi kendine barındırılan cüzdanları yasaklayan yeni bir teklife atıfta bulunarak teklifin sektördeki gerçek riskleri ele almadığını savundu: “Yasa teklifinin söz konusu olan gerçek riskleri yeterli şekilde ele alamayacağını düşünüyorum. Bu teklif sektöre ve ABD’nin rekabetçiliğine önemli ölçüde zarar verebilir ve ekonomik ve sektörel avantajın Çinli şirketlerin elinde olmasının sürmesine neden olabilir.

Allaire ayrıca, hem sektörün hem de düzenleyicilerin, gelişen teknolojiyi birlikte düzenlemede en iyi uygulamaları belirlemek için biraz zamana ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekledi. CEO konuyla ilgili olarak “Sektörün bu tür teknolojileri devreye sokmak için muhtemelen 1-2 yıl kadar zamana ihtiyacı var. Bu süre sektörün ve finansal düzenleyicilerin mantıklı kurallar ve denetim mekanizmaları oluşturmada iş birliği yapmasına da olanak sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

ABD’deki kripto ve blokzinciri üzerine yönelik düzenlemeler bir süredir tartışma konusu. Daha önce Ripple CEO’su Brad Garlinghouse da ülkedeki düzenleyici belirsizlikten dolayı şikayetlerde bulunmuş, hatta şirketi başka bir ülkeye taşımayı gündeme getirmişti.

Ripple ABD’deki düzenleyici belirsizlikten şikayetçi

KaynakCoinTelegraph