Coca-cola’nın tedarik zinciri operasyonlarını yürüten IT firması Coke One North America (CONA) blokzinciri teknolojisine yönelik çalışmalarını genişletmek istiyor.

Business Insider’ın haberine göre SAP ile birlikte başarılı bir test süreci geçiren firma. Blokzinciri destekli bu programı 2 üreticiden 70 üreticiye çıkarmak istiyor.

Bu üreticiler günde yaklaşık 160.000 şişe dağıtıyor. Blokzinciri teknolojisi ise bu dağıtım sürecini iyileştirecek ve üreticilerin, başkalarının siparişlerine ve özelliklerine erişmesini sağlayacak. Böylelikle bir yerde stok sıkıntısı olması durumunda problemi çözmek çok daha kolay olacak.

Test sürecinin sonucunda daha fazla şişenin ulaştırıldığını ve daha fazla verimlilik elde edildiğini bildiren CONA, ilerleyen dönemlerde Walmart ve Target ile de çalışmayı planlıyor.

CONA’nın kıdemli yöneticilerinden Andrei Semenov konuyla ilgili olarak: “Şirketler arası ve çok partili verimsiz işlemler yapılıyor. Bunlar aracılardan geçiyorlar ve çok yavaşlar. Bu durumu iyileştirebileceğimizi ve maliyetlerden kısabileceğimizi düşündük.” ifadelerini kullandı.

SAP’nin İnovasyon Merkezi Ağı’ndan sorumlu müdür Torsten Zube ise burada blokzinciri ile elde ettikleri şeyin tedarik zinciri boyunca bir belge akışı yaratmak olduğunu söylüyor.

Diğer taraftan Coca-Cola’nın rakibi PepsiCo da blokzinciri teknolojisini bir süredir deniyor ve verimliliğin yüzde 28 oranında arttığını açıklamışlardı.

KaynakBusiness Insider