Coca-Cola’nın tedarikçileri için teknik engelleri azaltmaya yönelik yeni projesi, Ethereum blokzinciri ağın üstünde özel olarak iletişim kurmalarına ve işlem yapmalarına izin vermeyi hedefliyor.

Decrypt’in haberine göre, Coca-Cola şişeleme tedarik zinciri için, merkeziyetsiz finans (DeFi) ekosistemine ayak uyduracak bir proje başlattı.

Pazartesi günü açıklanan proje, bölgedeki Coca-Cola’nın en büyük teknoloji ortağı olan CONA Services (Coke One North America) tarafından sağlanacak.

Proje, büyük şirketler için bir ara yazılım çözümü olan Baseline Protokolü ile gerçekleştiriliyor. Bu yapı sadece Ethereum ağı üzerinde özel olarak iletişim kurup işlem yapmalarına değil, aynı zamanda DeFi uygulamalarına erişmelerine ve varlıkları dijitalleştirmelerine de (tokenization) olanak tanıyor.

Baseline Protokolü, Mart 2020’de Microsoft, E&Y ve ConsenSys tarafından hayata geçirilmişti. Protokol işletmeler arasında gizli ve karmaşık işbirliğine izin veriyor.

CONA, Coca-Cola şişeleme tedarikçileri için hammadde tedarik sürecini de kolaylaştırarak iç ağının ötesindeki teknik ve maliyet engellerini azaltmak istiyor.

Proje sayesinde küçük tedarikçilerin ağa entegre olmasının kolaylaşması hedefleniyor.

Projenin belirteç (token) işlemleri ile DeFi çözümlerine yaklaşımı ise ticari açıdan büyük kolaylıklar sağlayabilecek. Örneğin, bir satın alma siparişini temsil eden bir belirteç, bir tedarikçi tarafından teminat olarak veya işletme sermayesi elde etmek için kullanılabilecek.

Projenin ilk sonuçlarının 2020’nin 4. çeyreğinde ortaya çıkması hedefleniyor.

KaynakDecrypt