Colorado Valisi Jared Polis, Ethereum odaklı bir konferansta yaptığı konuşmada Colorado’nun 2022’nin yazında eyalet vergisi ve ücretlerini kripto para birimi olarak kabul edeceğini söyledi.

Polis, ETHDenver konferansında yaptığı konuşmada “Bu varlıkları bu formda tutmayacağız, ancak bu formlarda ödeme kabul eden ve ardından bütçeleme ve ödemeler için kullandığımız birimlere, yani dolarlara dönüştüren bir katmanımız olacak. Ancak kamuya kolaylık olması açısından bu yaza kadar önce vergi sonra da birçok farklı ücret ve hizmet kabul edilecek.” ifadelerini kullanıyor.

Vali, Colorado’nun eyalet vergileri ve ücretleri için kripto ödemelerini kabul etmesinin nedenleri olarak artan kullanıcı talebi, kullanım rahatlığı ve daha hızlı ödemeler olduğunu söylüyor. Eyalet yönetimi hala bu kripto işlemlerini kolaylaştırmak için doğru şirketi arıyor.

Polis, kongre üyesi olduğu süre boyunca kriptoya karşı bu zamana kadar hep sıcak davranmıştı. Ayrıca ve yasa koyucuların Web3 teknolojisiyle ilgili politika ve düzenlemeleri tartışmaları için bir platform olan Blockchain Caucus’un 2016’da başlatılmasında önemli bir rol oynamıştı.

Polis, ETHDenver konuşmasına Ethereum ve blokzincirinin, Colorado’nun genel inovasyon ekosisteminin kritik bir parçası olduğunu ve Colorado’nun kripto konusunda ilerici bir eyalet olacağını da ekledi.

BCTR Webinar: “Kripto Varlıkların ‘Vergi’ Yönünden Değerlendirilmesi”

KaynakThe Block