Küresel ödeme devi Stripe, artık borsalar, cüzdan sağlayıcıları ve NFT pazarları dahil olmak üzere kripto işletmelerini desteklediğini duyurdu.

Şirketin web sitesinden yapılan bir açıklamaya göre, Stripe artık kripto işletmelerinin kriptodan itibari para birimi ödemelerini işleyebilmesi için itibari API entegrasyonu sunuyor.

Stripe, kripto firmalarına yönelik çözüm araçlarının bir parçası olarak, borsalar için esnek rampalar sunduğunu da söylüyor. Kurucu ortak John Collison’ın Twitter’da belirttiği gibi bu rampalar, kripto borsaları için hem itibari para yatırma hem de para çekme işlemlerini mümkün kılıyor.

Stripe’in kripto işletmeleri için sunduğu araç seti, kullanıcı tanımlama ve dolandırıcılığı önleme protokolleri de içeriyor. Bu bağlamda kripto borsası FTX ve ABD’deki iştiraki FTX.US, müşterinizi tanıma (KYC) protokollerini geliştirmek için Stripe ile ortaklık kurdu. Ortaklık, Stripe’in kimlik doğrulama süreçleri de dahil olmak üzere kullanıcı yerleştirme protokollerini oluşturmayı da içeriyor.

Yapılan açıklamaya göre ortaklık, Stripe’ın borsa için ödeme hizmetleri sağlamasını da içeriyor. Ortaklığa dayalı olarak, FTX ve FTX kullanıcıları, Automated Clearing House (ACH) işlemleri aracılığıyla banka kartlarını ve doğrudan banka transferlerini kullanarak kripto satın alabilecekler.

Stripe’in kripto işletmelerine yönelik bu haberi, şirketin geçtiğimiz Ekim ayında Web3 ödemelerine yönelik duyurusundan sonra gelen en büyük kripto haberi niteliği taşıyor. Stripe o zamanlar, gelecekteki web 3 ödemeleri için mühendisler ve tasarımcılar işe alıyordu.

Ödeme şirketi Stripe yeni bir kripto ekibi kuruyor

KaynakThe Block