Ödeme şirketi Stripe, yepyeni bir mühendis ve tasarımcı ekibi oluşturarak kripto para birimi alanına giriyor.

Yeni kurulacak birime, dün gece haberi Twitter üzerinden duyuran Stripe’in bankacılık ve finans ürünleri mühendisliği eski başkanı Guillaume Poncin önderlik edecek.

Şirket ilk olarak yeni birimine, kripto kullanımını desteklemek için gereken temel bileşenleri tasarlayacak ve oluşturacak dört mühendis arıyor.

Şirketin iş ilanı açıklamasında kullandığı ifadeler şöyle: “Kripto para biriminin kullanımı dünya çapında arttıkça, işletmelerin ve bireylerin işlem yapması ve değer yaratması için heyecan verici yollar açıyor. Bu alandaki geliştiricilerden ve kullanıcılardan, ödemeleri kabul etmek, fonları taşımak, itibari para ve kripto arasında alışveriş yapmak adına daha iyi yapı taşları için artan bir ihtiyaç duyuyoruz. Bu sorunlara ve ihtiyaçlara odaklanarak daha hızlı, daha güvenilir ve daha kaliteli kripto destekli deneyimler oluşturmayı hedefliyoruz.

Stripe’in kurucu ortağı John Collison ise konuya yönelik attığı bir tweet’te şu ifadeleri kullandı: “Her zaman bir şeylere göz kulak olduk (örneğin bitcoin desteği 2013-2015), ancak son birkaç yıldaki gelişmeler (L2’ler, yeni zincirler, sabit paralar, DeFi) özellikle heyecan verici.

Arf ve Tempo, Avrupa’dan Filipinler’e Stellar bazlı ödemeleri başlattı

KaynakFinTechIstanbul