Portekiz hükümeti hafta başında yayınlanan 2023 bütçe taslağında kripto para birimleri için yüzde 28 oranında gelir vergisi önerdi.

Taslağa göre vergi, yalnızca bir yıldan daha kısa bir süredir sahip olunan kripto para birimleri için geçerli olacak ve bu süreden daha uzun süre tutulan kripto paralardan elde edilen kazançlar hala muaf tutulacak.

Ücretsiz kripto işlemleri de vergilendirilecek ve aracılar tarafından alınan komisyonlara yüzde 4 oranında uygulanacak.

Taslak bütçe önümüzdeki haftalarda parlamentoda tartışılacak ve onaylanacak. İktidar partisinin mutlak çoğunluğa sahip olduğu göz önüne alındığında, bunu tek başına geçirme gücüne sahip.

Parlamento, geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan 2022 bütçe oylama oturumu sırasında azınlık siyasi partilerinden kripto vergisi için iki ayrı teklifi reddetmişti.

O ayın başlarında, Portekiz Maliye Bakanı Fernando Medina, hükümetin düzenleyici çerçeve üzerinde çalışacağını belirterek kriptoyu vergilendirmeye başlama taahhüdünü açıklamıştı. Ayrıca, ülkede belirli kazançların vergilendirilmemesiyle sonuçlanan herhangi bir “boşluk” olmaması gerektiğini savundu

Portekiz hükümeti, bu önlemlerin kripto ekonomiyi teşvik etmek için bir çerçeve oluşturarak bir “güvenlik ve yasal kesinlik” duygusu sağlayacağını söylüyor.

Colorado, vergi ödemeleri için kripto para kabul edecek

KaynakThe Block