Uluslararası profesyonel hizmet firması Ernst & Young (EY), ABD’deki kullanıcıların vergi raporlamalarında kripto ticaretinden elde ettiği kazanç ve kayıplarını hesaplamalarına yardımcı olacak ücretli ve çevrimiçi bir hizmet olan “EY CryptoPrep”in yayınlandığını duyurdu.

Çok sayıda borsadan kripto paralar hakkında veri alan ve otomatik olarak ilgili vergi kurallarını uygulayan çözüm, kripto ticaretindeki sürekli artıştan kaynaklanan karmaşıklığı giderebilmek adına ihtiyaç duyulan yenilikçi çözümler arasında yerini alıyor.

EY Americas Vergi Hizmetleri Başkan Yardımcısı Marna Ricker konuyla ilgili olarak: “Müşterilerimiz giderek kripto varlıkları daha fazla elinde tutmaya ve ticaretini yapmaya başladı. Dolayısıyla kripto vergilerindeki karmaşıklığı gidermek için yenilikçi çözümlere ihtiyaç duyuluyor. Şirket içi girişim birimimiz olan EY Foundry, kripto vergi muhasebesi sürecini modernleştirmek için EY CryptoPrep’i yarattı.” ifadelerini kullandı.

Tahmin edilebileceği gibi, profesyonel bir hizmet firmasının kripto vergilerinizle ilgilenmesi ücretsiz olmayacak. 20 işlem için 49 dolardan başlayan fiyatlar 999 işlem için 399 dolara kadar çıkıyor. Profesyonel yatırımcılar ve bu eşiğin ötesindeki diğer kullanıcılar için EY, kripto değerlendirmeleri de dahil olmak üzere tam vergi beyannameleri hazırlamak için ayrı ayrı fiyatlandırılmış muhasebe hizmetleri sunuyor.

EY kripto vergileri üzerine çözüm sunan ilk şirket değil. Daha önce TaxBit, TokenTax ve Koinly’nin de kullanıcılarına kripto vergi odaklı hizmetler sunduğunu görmüştük.

Güney Kore kripto kazançları vergilendirmeyi planlıyor

KaynakDecrypt