Güney Kore hükümeti vatandaşlarının kripto para birimi kazançlarını vergilendirmeye hazırlanıyor.

Korea Times’ın hükümete yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre ülkenin Ekonomi ve Maliye Bakanlığı bu planın önümüzdeki yıl uygulanmasını istiyor.

İsmi paylaşılmayan bir bakanlık görevlisinin söylediklerine göre konuyla ilgili tartışmalar yapıldı. Revize edilen yasa, gelecek yılın ilk yarısına kadar hazırlanacak.

Hükümetin bu yasadan bağımsız olarak kripto para birimleri üzerinden sermaye kazancı vergisi koymaya çalıştığı da biliniyor. Bunu gerçekleştirmek için hükümetin, kripto para birimlerine kesin bir tanım bulması ve hisse senetleri veya gayrimenkul sermaye kazançları doğrultusunda kripto kazancının nasıl vergilendirileceğini karar vermesi gerekiyor. Ayrıca hükümetin vergileri uygun bir şekilde alabilmesi için kripto para birimi borsalarından ticaret kayıtları alması da gerekecek.

Geçtiğimiz ay Ukrayna’da da kripto para kazancı vergisi için bir yasa tasarısı sunuldu. Tasarı kabul edildiğinde ülkede 5 yıl boyunca kripto para kazancına yüzde 5 vergi uygulanacak. Bu süreden sonra ise vergi oranının yüzde 18 yapılarak standartlaştırılması bekleniyor.

KaynakThe Block