Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında BAE’nin Toplumsal Kalkınma Bakanlığı (MOCD) hükümet hizmetleri için dijital kanallar kullanmaya başladı. Bakanlık, mevcut manuel sistemleri blokzinciri gibi yenilikçi teknolojilerle değiştirecek.

Bakanlığın sorumlulukları arasında engelliler için sosyal refah kurumları kurulması ve evlilik ruhsatlarının verilmesi de yer alıyor. MOCD, BAE’nin mutluluk merkezleri (müşteri hizmetleri merkezinin versiyonu) aracılığıyla kayıt belgeleri almayı tamamen durdurduğunu ve bunun yerine onaylı dijital belgeleri kabul ettiğini söyledi.

BAE Toplumsal Kalkınma Bakanı Hessa Essa Buhumaid konuyla ilgili olarak:”Bakanlığın bu adımı, hükümetin COVID-19’un yayılmasını azaltmaya yönelik direktifleri ışığında tüm hükümet hizmetlerinin sürekliliğini ve esnekliğini sağlama taahhüdünü doğruluyor.” ifadelerini kullandı.

Emirates Haber Ajansı, MOCD’nin resmi sertifikaların ve diğer belgelerin dijital olarak doğrulanması için blokzinciri kullandığını bildirdi. Şu anda blokzinciri tabanlı sistem 2919 farklı belge türünü işleyebilecek kapasitede Şimdi ise bakanlık, web sistesi ve akıllı uygulamaları aracılığıyla, e-posta ve telefon yoluyla ek destek olarak hizmet verecek.

Buradaki amaç, halkı devlet dairelerini ve servis merkezlerini ziyaret etmekten caydırmak. Dijital kimlik sayesinde devlet hizmetlerine uzaktan erişebilecek. İşlemlerini uzaktan halleden halk böylelikle virüsün yayılmasına da engel olacak.

Akıllı Dubai, Telekomünikasyon Düzenleme Kurumu ve Abu Dabi Dijital Otoritesi tarafından geliştirilen ulusal bir dijital kimlik çözümü olarak BAE Pass uygulamasını kullanacak. Uygulama, bir kullanıcının akıllı telefonunu kullanarak doğrulama yapmasına izin verecek ve belgeleri e-imzalamasını sağlayacak.

KaynakLedgerInsights