Deutsche Bank, bankacılık sektöründeki rakibi JPMorgan’ın, 60’dan fazla üye bankası bulunan blokzinciri tabanlı Bankalararası Bilgi Ağı’na (IIN) katıldığını açıkladı.

IIN, üye bankaların uluslararası ödemeler için ilgili bilgileri bir blokzincirinde paylaşmalarına olanak tanıyor. Bu zamana kadar ağ üyelerinin çoğu daha küçük bankalar ve JPMorgan’ın müşterileri olmuştu.

JPMorgan Ödemeler Başkanı Takis Georgakopoulos konuyla ilgili olarak: “Umuyoruz ki Deutsche, ağımıza katılan büyük bankaların ilki olacaktır. Deutsche’nin katılımı ağımızın her yerde yer almasına katkı sağlayacak ve bizi başarıya ulaştıracaktır.” ifadelerini kullandı.

Financial Times’a göre Deutsche Bank’ın bu ağa katılması “müşterilerine daha iyi hizmetler sunmasını ve ödemelerin işlem maliyetini düşürmesini” sağlayabilir. Bu ayın başında binlerce çalışanını işten çıkaran bankaya IIN’in önemli bir katkısı olabilir.

Bundan sonra ne olacağı konusunda Financial Times’a açıklama yapan Georgakopoulos, şirketin Bankalararası Bilgi Ağı’na diğer “büyük bankaları” da dahil etmeyi ve yıl sonuna kadar 400 bankaya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

KaynakTheBlock