Sosyal medya şirketlerinin son zamanlarda NFT’lere yönelik çalışmalarını daha sık görmeye başladık. Twitter’ın kullanıcı profillerine NFT’leri taşıması, YouTube yöneticilerinin platforma kripto varlıkları entegre etmek istemeleri ve son olarak Instagram’ın kullanıcılarını NFT özelliği sunmak istemesi bu çalışmalara örnek olarak gösterilebilir.

Deutsche Bank’ın son raporuna göre özellikle Instagram’ın, kullanıcılarına NFT özellikleri sunması endüstrideki NFT ve kripto adaptasyonunu önemli ölçüde olumlu etkileyebilir.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg geçtiğimiz haftalarda NFT’leri Instagram’a kazandırmak için çalıştıklarını dile getirmişti. Financial Times’ın haberine göre teknoloji devi bir NFT pazar yeri başlatmayı planlıyor. Bunula birlikte Instagram ve Facebook’un NFT’leri kullanıcı profillerinde sergilemelerine izin verileceği de tahmin ediliyor.

Deutsche Bank’a göre Instagram böylesine yeni bir alandaki engelleri azaltabilr ve NFT’lerin satın alma ve satma sürecini basitleştirebilir. Ek olarak Deutsche Bank, Instagram’ın marka bilinirliğinin şirketin geniş kitlesinde satın alma tereddütünü azaltabileceğini NFT’leri meşrulaştırabileceğini belirtti. Şu anda NFT pazarı “hiper büyüme modunda” ve geçen yıl yaklaşık 25 milyar dolarlık işlem hacmine ulaştı.

Bankanın raporuna göre, NFT’lerin tahmini toplam adreslenebilir pazarı (TAM) 1 trilyon doların üzerinde. Bu rakama sanat, oyun ve koleksiyon gibi kullanım örnekleri liderlik ediyor.

Instagram’a NFT özelliği geliyor

KaynakBlockWorks