Daha önce Ticaret Bakanlığı’nın Twitter hesabından “Blokzincirin Yıldızları Aranıyor” ifadesiyle paylaşılan yarışmanın detayları belli oldu. 

Ticaret Bakanı Pekcan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde gerçekleşen Digikamp Dijital Dönüşüm Yarışması tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada yarışmanın başvurularının açıldığını duyurdu.

DigiKamp” adı verilen yarışma, işletmelerin dijital dönüşüm için ihtiyaç duyacakları teknolojilerin geliştirilmesini teşvik etmek, büyümeyi desteklemek ve yenilikçi fikirlerin önünü açmak hedefiyle yola çıkıyor.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan konuyla ilgili olarak “DigiKamp Dijital Dönüşüm Yarışması ile firmalarımızın ticaret süreçlerinde karşılaştıkları zorlukları aşmaları için hızlı ve yenilikçi dönüşüm fikirleri arıyoruz. Amacımız, yarışmadan çıkacak yenilikçi fikirler sayesinde ticaret süreçlerini kolaylaştırarak dijital dönüşümü sağlamak.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’den yeni unicorn’lar çıkması için kurumsa bir altyapı oluşturmak istediklerini belirten Pekcan, yarışmanın her geçen yıl daha geniş kitlelere yayılacağını da sözlerine ekledi.

DigiKamp’ın, FAruk Eczacıbaşı, Sina Afra, Soner Canko gibi Türkiye’de dijital dönüşüm sürecine katkıları ile öne çıkan bir jüri kurulu bulunuyor.

Digikamp Dijital Dönüşüm Yarışması başvuruları 15 Şubat’ta sona erecek. Başvurular digikamp.gov.tr üzerinden yapılacak. Yarışmada birinceye 100 bin TL ile Silikon Vadisi programına katılım hakkı, ikinciye 50 bin TL, üçüncüye ise 30 bin TL ödül verilecek.

Yarışmanın başvuru koşulları ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

www.digikamp.gov.tr