T.C. Ticaret Bakanlığı’nın Avrupa Birliği İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından finanse edilen, “Blockchain Teknolojisi ile İhracat Sürecinin Uçtan Uca Tasarımı” projesi, için “kick-off” toplantısı gerçekleşti.

Blockchain Türkiye Platformu (BCTR) üyeleri arasında yer alan ATEZ Yazılım Teknolojileri, Linkedin hesabında yaptığı bir paylaşım ile Ticaret Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilecek “Blockchain Teknolojisi ile İhracat Sürecinin Uçtan Uca Tasarımı” projesi için ilk toplantının gerçekleştiğini paylaştı. İlgili paylaşımda şu bilgilere yer verildi;

T.C. Ticaret Bakanlığı’nın Avrupa Birliği İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından finanse edilen, “Blockchain Teknolojisi ile İhracat Sürecinin Uçtan Uca Tasarımı” projesi, Ticaret Bakanlığı’mızın nazik ev sahipliğinde yapılan ve şirketimiz, yüklenici firma, ATEZ Yazılım Teknolojileri A.Ş. teknik ekibinin katılımıyla gerçekleşen “kick-off” toplantısıyla başladı.

Toplantıya, T.C. Ticaret Bakanlığı’ndan, İhracat Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Sn. Mehmet Azgın, E-İhracat, Dijital Pazarlama, Davranışsal Kamu Politikaları ve Yeni Nesil Teknolojiler Dairesi Daire Başkanı Sn. Hasan ÖNAL, İhracatı Geliştirme Uzmanı Sn. Hatice Şafak Bozkır Aydoğmuş ve ilgili dairenin diğer uzman ve yardımcıları, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan, Head of Ankara Office Sn. Mehmet Uvez ve Associate Banker, Policy & Government Relations Sn. Gamze Kahyaoglu ile ATEZ Yazılım Teknolojileri A.Ş.’den, Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Sn. Dr. Kenan Güler, Proje Takım Lideri Sn. CUNEYT SEVIM, Yazılım Uzmanı Sn. Ümmügülsüm Özalp, Uluslararası Ticaret Başdanışmanı Sn. Sebahattin Koçaş, Hukuk Danışmanı Sn. Av. Samet Ozturk, LL.M., MCIARB Mevzuat Uyum Danışmanı Sn. Tayfun Zaman, ve proje ekibi, katıldılar.

İhracat sürecinde tekrarlayan veri paylaşımının ortadan kaldırılmasının, kağıt tabanlı prosedürlerin azaltılmasının, paydaşlar arası işbirliğinin artırılmasının, belgede sahteciliğin önlenmesinin, süreçlerin akıllı sözleşmeler yoluyla hızlandırılmasının, dağıtık defterler ve şifreleme yoluyla veri güvenliği ve izlenebilirliğinin güçlendirilmesinin amaçlandığı proje, blockchain teknolojisi ile uçtan uca bir ihracat sürecinin Dünya’da ilk “Proof of Concept” (PoC) örneği olacak.

Projenin gerçekleşmesinde çok değerli emekleri olan Amerika Birleşik Devletleri Boston Ticari Ateşesi Sayın M.Emin TORUNOGLU ve Ticaret Bakanlığı Bakan Danışmanı Sayın Yasin Uzun’a teşekkürlerimizi sunar, projenin ülkemize ve ülkemiz ihracatçısına hayırlı olmasını temenni ederiz.

İş Birliklerimiz arasında yer alan T.C. Ticaret Bakanlığı ve üyelerimiz arasında yer alan ATEZ Yazılım’ın bu ortak çalışmasını BCTR olarak takip ederek gelişmeleri değerli üyelerimiz ve takipçilerimiz ile paylaşmaya devam edeceğiz.