Avrupa Yaşam ve Çalışma Koşullarını İyileştirme Vakfı (Eurofound) tarafından. yeni yayınlanan bir rapor, blokzincirinin kamu yararlarının sağlanması ve izlenmesinde nasıl etkili olabileceğini detaylandırıyor.

AB ajansının yayınladığı rapor, yapay zeka ve robotik gibi bir dizi yeni teknoloji alanını da kapsıyor. Yine de rapor yazarı blokzincirini teknolojisinin yardımların teslimi ve yönetiminde özellikle yardımcı olabileceğini vurguluyor.

Raporda konuyla ilgili olarak: “Hizmetler sektöründe olduğu gibi, blokzinciri teknolojisinin kullanımı sağlık ve sosyal bakımda benimsenmenin erken bir aşamasındadır, burada nakit olarak ödenek ve emeklilik katkı paylarını izlemek için kullanılmıştır.” ifadesi yer alıyor.

Ancak raporun da kabul ettiği gibi, Birleşik Krallık’taki bir deneme de dahil olmak üzere bu kullanım örneğiyle yapılan geçmiş deneyler, ilgili maliyetler göz önüne alındığında çok fazla pozitif meyve vermedi. Financial Times’ın 2016 yılında bildirdiği gibi bu deneme dış gözlemcilerden gizlilik konusunda tepki çekmişti.

Yine de, söz konusu ajans, Çalışma ve Emeklilik Bakanlığı, geçtiğimiz Ağustos ayında, kamu yararına sahip olanlara zamanında ödeme yapmak için olası bir çözüm olarak dağıtılmış defter teknolojisini araştırdığını söyledi.

Blokzinciri teknolojisinin özellikle izlenebilirlik alanındaki potansiyeli birçok sektörün dikkatini çekiyor. Son zamanlarda virüs salgınının da etkisiyle bu teknolojinin sağlık sektöründe nasıl kullanılabileceğine dair araştırmalar artıyor.

Eurofound’ın raporunun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Blokzinciri koronavirüs krizi için faydalı bir çözüm olabilir mi?

KaynakTheBlock