Deloitte’in gerçekleştirdiği blokzinciri anketine göre finansal hizmetler alanında çalışanların yüzde 76’sı dijital para birimlerinin 5 ila 10 yıl içinde itibari para birimlerine güçlü bir alternatif oluşturacaklarını düşünüyor. Yüzde 78’i ise 24 ay içinde sektörleri için çok önemli hale gelebileceğine inanıyor.

Deloitte’in 1280 kişiye uyguladığı anketin önemli bir kısmını finansal hizmet sektöründen katılımcılar oluşturuyor. Bunlardan 70 tanesi de hali hazırda blokzinciri teknolojisini sistemlerine entegre etmiş durumda. Dolayısıyla bu kesim sorulan sorulara daha olumlu cevap verme eğiliminde.

Ankete katılan 10 kişiden 6’sı ve 10 finansal hizmet sağlayıcısından 7’si düzenleyicileri büyük bir engel olarak görüyor. Bu grup mahremiyeti, düzenlemelerden sonra ikinci en önemli zorluk olarak görüyor. Finansal hizmet sağlayıcıları için siber güvenlik üçüncü sırada yer alıyor.

Dijital varlıkların en büyük etkisinin hangi alana olacağına yönelik soru en fazla farklı cevabın alındığı soru oldu. Bunlarda ilk 3’ü ödemeler, daha fazla şeffaflık ve güven olarak dikkat çekiyor. Finansal hizmet sağlayıcıları ise dijital varlıkların en çok fon kaynaklarına erişimi etkileyeceğini düşünüyor.

Şaşırtıcı bir şekilde ankete katılanların %81’i blokzinciri teknolojisinin geniş ölçüde ölçeklenebilir olduğunu ve zaten ana akım benimsenmeyi başardığını söyledi. Ayrıca güvenli bilgi alışverişi ve dijital para birimleri blokzinciri kullanım durumları için sektörler arasındaki en iyi uygulamalar olarak sıralandı.

WEF, DLT ve dijital varlıklara yönelik yeni bir rapor yayımladı

KaynakLedger Insights