Japan Times’ın haberine göre LINE Corp. ve Yahoo Japonya’nın işletmecisi Z Holdings Corp. 2020 yılı sonunda operasyonlarını birleştirmeyi düşünüyorlar. Son çıkan haberlere göre de iki taraf şimdiden bir birleşme anlaşması imzaladı.

Bu ortaklık Japonya’nın en popüler mesajlaşma uygulamasını ve en popüler arama motorunu bir araya getirecek.

Z Holdings’i kontrol eden Softbank ve LINE’ın ana şirketi olan Güney Koreli IT devi Naver’ın, iki tarafı işletmek için yeni bir ortak girişim yaratmayı düşündükleri bildiriliyor. Bu ortaklık Japonya’nın en büyük internet şirketi olan Rakuten’i bile tahtından edebilir.

Bu ortaklığın blokzinciri ekosistemine olan etkileri de merak ediliyor. LINE’ın blokzinciri geliştirme kuruluşu LVC Corporation Bitmax ve Bitbox kripto para birimi borsalarını işletiyor.  Yahoo Japonya ise başka bir kripto para birimi borsası olan TaoTao’yu destekliyor.

Yahoo Japonya ayrıca Japonya’nın en popüler e-ödeme uygulaması PayPay’e de sahip. LINE ise bir sonraki en popüler ödeme uygulaması LINE Pay’i işletiyor.

Kore merkezli blokzinciri haberleri sunan web sitesi The Nodist’e göre eğer iki şirket ödeme motorlarını birleştirirse Yahoo’nun alışveriş işlevi şu anda LINE tarafından geliştirilen bankacılık özelliklerine eklenir ve kripto para biriminlerinin kullanımıyla birlikte ortaya oldukça işlevsel bir uygulama çıkabilir.

LINE ve Yahoo Japonya birleşmesinin blokzinciri ekosistemine ne getireceğini ilerleyen dönemlerde göreceğiz. Kore merkezli bazı kaynaklara göre bu birleşme dünyanın en büyük blokzinciri şirketi ortaya çıkartabilir.

Diğer taraftan Japonya hükümeti nakitsiz ödemlerin büyümesini de teşvik ediyor. Hatta 2020 Tokyo Olimpiyatlarına “Nakitsiz Olimpiyatlar” denmeye bile başlandı.

KaynakThe Iconist