The Block’un haberine göre Japon mesajlaşma devi LINE, Asya merkez bankalarıyla muhtemel dijital para projeleri üzerinde çalışma konusunda görüşmelerde bulunuyor.

LINE sözcüsü konuyla ilgili olarak: “Amacımız, LINE Blockchain’e dayalı bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) için uygun bir blokzinciri platformu sağlamak.” ifadelerini kullanıyor. LINE Ağustos ayında geliştiriciler için blokzinciri platformunu başlatmıştı.

LINE’ın Asya’daki hangi merkez bankaları ile görüştüğü net değil, ancak Koreli haber ajansı IT Chosun’un haberine göre şirket mikro ödemeler için dijital para birimlerini geliştirmeye odaklanan merkez bankalarıyla çalışacak.

Örneğin Bank of Korea, CBDC’sini mikro ödemeler için deneyebilir. Merkez bankasından yakın zamanda yayınlanan bir rapor, Uruguay, Bahamalar ve Kamboçya gibi diğer ülkelerin de para yönetimi maliyetlerini düşürmek adına mikro ödemeler için CBDC’ler geliştirdiğini belirtmişti.

Merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) son yıllarda sektördeki en popüler konularından biri. Facebook’un Libra projesini duyurmasından sonra birçok ülke dijital paralara yönelik çalışmalarını hızlandırırken Çin kendi dijital parasını yayınlamaya en yakın ülke olarak görülüyor. Ülkede son olarak 50.000 kişiye dijital yuan dağıtılarak en büyük gerçek kullanım testi gerçekleştirildi.

Blokzinciri teknolojisine yaptığı yatırımlarla dikkat çeken LINE, kullanıcı tabanından da yaralanarak bu teknolojinin potansiyelini kullanmak istiyor. Şirketin CBDC’ler için merkez bankalarıyla görüşmek istemesi bu tür dijital paraların dağıtımında rol almak istediğini gösteriyor olabilir.

LINE dijital cüzdan ve blokzinciri geliştirme platformunu duyurdu

KaynakThe Block