Her ne kadar farklı hizmetleriyle ön plana çıkmaya başlasa da mesajlaşma uygulaması olarak bildiğimiz LINE, merkezi olmayan uygulamaları (dapps) çalıştırabilecekleri bir blokzinciri platformunu duyurdu.

Coindesk’in haberine göre LINE’ın geliştirme platformu şirketlerin blokzinciri teknolojisini kolayca tanımalarına izin vermeyi amaçlıyor.

Şirketin kripto ve blokzinciri işletmelerinin operatörü LVC Corporation ve LINE TECH PLUS PTE platformu, LINE Blockchain Developers ve BITMAX Wallet’ı geçtiğimiz hafta tanıttı. Şirketin cüzdan hizmetleri yalnızca Japonya’da mevcut olacak.

Bir süredir blokzinciri teknolojisine yönelik ilgisini bilinen LINE, 2018 yılında Bitcoin ve Ether dahil olmak üzere birkaç büyük kripto varlığı ile ticaret yapılabilmesi için kendi token’i LINK’i (LN) piyasaya sürmüştü. Bunun yanı sıra şirket kripto borsası Bitbox aracılığıyla ticaret hizmetleri de sunmaya başlamıştı. Bitbox Eylül 2019’da kripto işletme lisansı almak için onaylandı.

2018’de LINE token ekonomisini inşa etmek için LINE Blokzinciri Laboratuvarı’nı kuran şirket 84 milyondan fazla kullanıcıya sahip. Şirket token ekonomilerinin gelişimini hızlandırmak ve tescilli blokzinciri platformu üzerine inşa edilen birçok dapp’in benimsenmesini hızlandırmak amacıyla mevcut kullanıcı tabanından yararlanmayı hedefliyor.

LINE blokzinciri teknolojisi geliştirmeye ve kendi token’larını çıkarmaya çalışan ilk mesajlaşma uygulaması değil, ancak şirket kaydettiği ilerlemeyle dikkat çekiyor. Daha önce Kanada merkezli mesajlaşma uygulaması Kik ve Rusya kökenli Telegram da benzer çalışmalar yürütmüştü. Hatta Facebook’un stablecoin (sabit akçe) projesi Calibra’yı da buna benzer örnekler arasında gösterebiliriz. Tüm bu uygulamalar, mevcut kullanıcı tabanından yararlanarak blokzinciri teknolojisinin daha hızlı bir şekilde benimsenmesini hedefliyor.

Telegram ABD blokzinciri mevzuatının daha uygun hale gelmesini umuyor

KaynakCoindesk