Linux Vakfı, açık kanyak üzerine inşa edilecek dijital cüzdanlar arasında birlikte çalışabilirliği desteklemek için tasarlanan ortak girişimi OpenWallet Foundation’ı (OWF) duyurdu.

Yeni girişimin birincil görevi, teknik uzmanlığa sahip olmaları koşuluyla herkesin birlikte çalışabilir bir cüzdan oluşturmak için kullanabileceği güvenli bir açık kaynaklı motor geliştirmek olacak. Vakıf, bu tür bir kod üzerinde iş birliği yaparak dijital cüzdan teknolojisi için en iyi uygulamaları belirlemeye yardımcı olmayı hedeflese de kendisi bir cüzdan geliştirmeyecek ya da yeni standartlar oluşturmayacak.

Linux Vakfı, Jim Zemlin konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada: “Dijital cüzdanların dijital toplumlar için kritik bir rol oynayacağına inanıyoruz. Açık yazılım, birlikte çalışabilirlik ve güvenliğin anahtarıdır. OpenWallet Foundation’a ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz ve potansiyelinden dolayı heyecanlıyız.” ifadelerini kullandı.

Dijital cüzdanlar, müşterilere günlük işlemleri gerçekleştirebilecekleri bir araç sunan yazılım hizmetleridir. En popüler güncel örneklerinden bazıları olarak Apple Wallet, PayPal ve Venmo gösterilebilir. Kriptoda ise MetaMask ve Coinbase Wallet gibi cüzdanlar, kullanıcıların merkezi olmayan finans uygulamalarına erişmesine, NFT’leri görüntülemesine veya token’larını takas etmesine imkân tanır.

Accenture’da blockchain’den sorumlu direktör David Treat’e göre evrensel bir dijital cüzdan altyapısı, dijital dünyada token’laştırılmış kimlik, para ve nesneleri bir yerden bir yere taşıma yeteneği yaratacak. Treat, devasa bir iş modeli değişikliğinin kapıda olduğunu ve kazanan dijital işletmelerin, çok daha iyi dijital deneyimler yaratmak için cüzdanlarımızdaki gerçek verilere doğrudan erişme konusunda güven kazanan işletmeler olacağını söylüyor.

Accenture ile birlikte Okta, Ping Identity, CVS Health ve OpenID Foundation gibi diğer kurum ve kuruluşlar da Linux Vakfı’nın öncülük ettiği girişimin çabalarına katkıda bulunacak.

KaynakTechCrunch