Ödeme devi PayPal, kripto para alanına yönelik hamlelerinden sonra merkez bankası destekli dijital paralar (CBDC) için de dağıtımcı rolü üstlenmek istiyor.

Şirketin CEO’su Dan Schulman yaptığı açıklamada PayPal’ın dijital cüzdanlarının, merkez bankalarının CBDC’leri tüketicilere dağıtma aracı olarak kullanılabileceğine dair bir vizyon ortaya koydu.

Gelecek yıllarda birçok dijital cüzdana sahip olacaklarını dile getiren Schulman, kendilerinin dijital para türlerini dağıtmak adına merkez bankaları ve hükümetler için mükemmel bir tamamlayıcı olduğunu söylüyor.

CBDC’leri dağıtma aracı olmak istediklerinin yanı sıra Schulman, PayPal’ın diğer kripto dışı varlıkların akıllı sözleşmelerini ve token’laştırmalarını araştırdığını da belirtti. Sistemin temel raylarının yeniden tanımlanacağına değinen Schulman, bunu şekillendirmeye yardımcı olma şansının on yılda gelen bir fırsat olduğunu söyledi.

Şirket ayrıca kripto ürünlerini kullanan müşterilerinin işlem faaliyetlerine yönelik yeni rakamları da açıkladı.

Kripto hizmetlerini kullanan PayPal müşterileri, platformda haftalık işlemlerde yüzde 12’lik artış gördü. Bunun nedeni olarak ise kısmen, kripto kullanan ABD’li PayPal müşterilerinin yüzde 40’ından fazlasının ikiden fazla ek işlemi tamamlamak için geri dönmesi olarak gösteriliyor.

PayPal kripto para kullanımını genişletecek

KaynakCoindesk