El Salvador Cumhurbaşkanı’nın açıklamasına göre hükümet destekli bitcoin cüzdanı gelecek ayın başında devreye girecek.

Başkan Nayib Bukele’nin attığı tweet’e göre Chivo cüzdanı 7 Eylül’de vatandaşlar tarafından indirilebilecek. Dijital cüzdanı kullanmak isteğe bağlı olacak ve indirenlere kurulum işlemi sırasında 30 ABD doları değerinde Bitcoin verilecek.

Bukele tweet’lerinde dijital cüzdan kullanımının isteğe bağlı olduğunu defalarca vurguladı. Vatandaşların dijital ticaretle uğraşması gerekmeyecek, ancak ilgilenenler için cüzdanlar, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bireyler ve işletmeler arasında bitcoin veya dolar cinsinden ödeme yapılmasını sağlayacak. Bukele’nin açıklamalarına göre cüzdanı El Salvador vatandaşı olmayanlar da kullanabilecek.

Chivo cüzdanı, vatandaşların bitcoin işlemlerini otomatik olarak dolara çevirmesini sağlayan bir işleve sahip olacak. Kullanıcılar ayrıca bitcoinlerini elinde tutabilir ve istelerse daha sonra 200 El Salvador ATM’sinde nakit olarak çekebilirler.

Chivo cüzdanının piyasaya sürülmesi, El Salvador’un bitcoin yasasının yürürlüğe girmesiyle aynı zamana denk gelecek. Ülkenin yasama organı, bu yılın Haziran ayında bitcoin’i yasal olarak tanıyan bir tasarıyı onaylamıştı.

El Salvador’un bitcoin teklifi kripto topluluklarında heyecan uyandırsa da, bazıları hala şüpheci. Dünya Bankası, El Salvador’un kriptonun yasal ihale olarak uygulanmasına yönelik yardım talebini reddettmişti.

Bitcoin, Twitter’ın geleceğinde büyük rol oynayacak

KaynakThe Block