Twitter CEO’su Jack Dorsey, şirketin mali çeyrek sonuçlarını açıkladığı toplantıda Bitcoin’in Twitter’ın gelecek planlarının büyük bir parçasını oluşturduğunu söyledi.

Dorsey, dünyanın en büyük kripto para biriminin Twitter ürünlerine nasıl entegre edilebileceği konusunda ilk kez bu kadar derinlemesine konuştu.

Jack Dorsey toplantıda Bitcoin’in internetin yerel para birimi olmak için en iyi adayı olduğunu ve bunun insanların ve şirketlerin, gezegenin herhangi bir yerinde serbestçe mal ve hizmet ticareti yapabilecekleri anlamına geldiğini söyledi.

Twitter CEO’sunun açıklamaları şöyle: “Bunun geleceğimizin büyük bir parçası olduğunu düşünüyorum. Özellikle sosyal medyayı daha fazla merkezileştirmeyi ve daha fazla ekonomik teşvik sağlamayı düşündüğümüzde, sahip olunacak para biriminin üzerinde çok fazla yenilik olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden, alana bakmaya ve agresif bir şekilde yatırım yapmaya devam etmemizin Twitter ve Twitter hissedarları için son derece önemli olduğunu düşünüyorum.

Dorsey, Twitter’ın bu yönde düşünen tek şirket olmadığını da belirtti. Facebook’a ve onun kripto projesi Diem’e (eski adıyla Libra) bir örnek vererek buna bariz bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

Dorsey uzun süredir Bitcoin’in sadık bir destekçisi. Diğer şirketi ödeme firması Square, şimdiden kriptoya alanına yönelik büyük hamleler yapıyor. Kullanıcıların bitcoin alıp satmasına olanak tanıyan Square’s Cash App, bu yılın ilk çeyreğinde 3,51 milyar dolarlık bitcoin geliri ve aynı dönemde 75 milyon dolarlık bitcoin brüt kârı üretti. Son olarak Square’in bir Bitcoin donanım cüzdanı üreteceğini öğrenmiştik.

Twitter’ın planları arasında Bitcoin ödemelerini Süper Takip, Abone, Bağış Kutusu gibi yeni özelliklerinde kullanmak var. Henüz bir tarih verilmiş değil, ancak Dorsey’nin açıklamalarına bakacak olursak sosyal medya devi en kısa sürede kripto para birimlerini benimsemeye yönelik adımlarını atacak.

Square yeni bir DeFi platformu kuruyor

 

KaynakThe Block