Square, geliştiricilerin bitcoin’e dayalı merkezi olmayan finans projeleri oluşturması için bir platform görevi görecek yeni bir iş kurma hazırlığında.

Yeni platformun duyurusunu Twitter üzerinden yapan Jack Dorsey, “Square, tek amacı gözetimsiz, izinsiz ve merkezi olmayan finansal hizmetler oluşturmayı kolaylaştırmak olan açık bir geliştirici platformu oluşturmaya odaklanan yeni bir işletme (Satıcı, Nakit Uygulaması ve Tidal’a katılarak) oluşturuyor. Öncelikli odak noktamız #Bitcoin.” ifadelerini kullandı.

Square’in kripto para birimleri üzerine yoğunlaşmasında büyük bir etkisi olan Mike Brock, yeni platformu yöneticisi olacak. Mike Brock konuyla ilgili olarak: “Teknoloji her zaman bir ademi merkeziyetçilik hikayesi olmuştur. Matbaadan internete ve bitcoine kadar teknolojinin gücü kitlelere dağıtma ve insan potansiyelini iyilik için açığa çıkarma gücü var ve bunun bir sonraki adım olduğuna inanıyorum.” açıklamalarında bulundu.

Aracıyı ortadan kaldırmak için kripto para birimleri cinsinden akıllı sözleşmeler kullanan, yeni bir merkezi olmayan finansal hizmetler ağının oluşturulmasını sağlayan DeFi, son zamanlarda kripto dünyasındaki en sıcak konulardan biri.

Square, güneş enerjili Bitcoin madencilik tesisine yatırım yaptı

KaynakThe Block