Blockstream geçtiğimiz günlerde finansal hizmetler şirketi Square’in açık kaynaklı, güneş enerjisiyle çalışan bit Bitcoin madenciliği tesisi inşa etmek için blokzinciri teknolojisi sağlayıcısı Blockstream Mining ile ortak olacağını duyurdu.

Basın açıklamasına göre Square, “ölçekli %100 yenilenebilir enerji Bitcoin madeni için bir kavram kanıtı” olacak tesise 5 milyon dolar değerinde yatırım yapacak. Yapılan açıklamada “Gerçek dünyada yenilenebilir bir madencilik tesisinin sadece mümkün olduğunu göstermeyi değil, aynı zamanda Bitcoin’in dünyayı sürdürülebilir bir geleceğe doğru hızlandırdığını ampirik olarak kanıtlamayı umuyoruz.” ifadeleri kullanıyor.

Bitcoin madenciliğinin çok fazla elektrik kullanmasından dolayı madencilik için sürdürülebilir yöntemlerin peşinde koşmak sektördeki birçok kişinin ilk önceliği arasında yer alıyor. Tesla CEO’su Elon Musk, Nisan ayında otomobil üreticisinin araçlar için ödeme olarak bitcoin’i kabul etmeyi bırakacağını söyledi (politikayı yaklaşık bir ay boyunca uyguladıktan sonra), bitcoin gibi kripto para birimlerinin “çevre için büyük maliyeti olduğunu” belirtti. Musk, Mayıs ayında bitcoin madencileriyle bir araya geldi ve grup, “enerji kullanımı şeffaflığını teşvik etmek ve dünya çapında sürdürülebilirlik girişimlerini hızlandırmak için” bir Bitcoin Madencilik Konseyi kurmayı kabul etti.

Square CEO’su Jack Dorsey, Bitcoin’e olan ilgisiyle bilinen bir isim. Dorsey 2018’de bitcoin’in 10 yıl içinde dünyanın tek para birimi olacağını düşündüğünü dile getirmişti. Square, Ekim ayında bitcoin’e 50 milyon dolar yatırım yaptı ve Şubat ayında ise bu yatırımına 170 milyon dolar daha ekledi. Square’s Cash uygulamasının kullanıcıları, şu anda uygulamayı bitcoin satın almak için kullanabiliyorlar.

El Salvador Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul etti

KaynakThe Verge