Kripto para girişimcisi Sina Estavi, geçen yıl Twitter’ın kurucusu ve eski CEO’su Jack Dorsey’in ilk tweet’ini NFT olarak 2,9 milyon dolara satın almıştı ve kısa süre önce bu NFT’yi 48 milyon dolardan satışa çıkardı…

İran doğumlu kripto girişimcisi Sina Estavi, NFT’yi Mart 2021’de 2,9 milyon dolara satın aldı. Geçen Perşembe, Twitter’da NFT’yi satmak istediğini duyurdu ve ‘olası’ gelirinin %50’sini de (25 milyon doları aşacağını düşündüğü) hayır kurumları ile paylaşacağını kaydetti.

Öte yandan bu yüksek beklentiler boşa çıktı, çünkü açık artırma 0,09 ETH (cari fiyatlarla 277 $) ile 0,0019 ETH (neredeyse 6 $) arasında değişen yalnızca toplam yedi teklifle sona erdi.

Estavi, geçtiğimiz günlerde CoinDesk’e “Belirlediğim son tarih doldu, ancak iyi bir teklif alırsam kabul edebilirim, asla satmayabilirim” dedi. Haksız sayılmaz…

Geçen yıl İran’da tutuklanmasının ardından kendi kripto girişimleri Bridge Oracle ve CryptoLand’in çöküşünü izleyen Estavi, yeniden kendinden söz ettirmeye başladı. Zira Tron blokzincirinde bulunan Bridge Oracle tokenlerini (BRG) Binance Akıllı Zincirine yeniden başlatmak üzere.
BRG yatırımcıları, Estavi’nin eski coinlerini yenileriyle değiştirmesini bekliyor.
Token takasını, Dorsey’in NFT tweet’ini tekrar satışa çıkardığı aynı gün açıklayan Estavi, CoinDesk’e takasın manuel olarak yürütüldüğünü ve sürecin tamamlanmasının iki ayı bulabileceğini söyledi.

KaynakForbes