Mesajlaşma servisi Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada ABD’deki blokzinciri düzenlemelerinin gelecekte daha elverişli hale geleceğini yönündeki umudunu dile getirdi.

Facebook ve Tencent gibi teknoloji devlerine ait olmayan bağımsız bir anlık mesajlaşma uygulaması Telegram, bir süredir ABD’deki regülasyon eksikliği nedeniyle sıkıntı çekiyor. CEO Pavel Durov ise bu konuya dikkat çekeren ülkedeki bu eksikliğinin giderilmesini umuyor. Durov’un kouya yönelik ifadeleri şöyle:

Maalesef mahkeme tarafından verilen ihtiyati tedbir kararı nedeniyle TON platformunu son teslim tarihimize kadar başlatamadık. Bu nedenle sözleşmemiz gereğince kalan fonları alıcılarına iade etmek zorunda kaldık. 

Bugünün önerilen anlaşması, kalan sözleşmeleri “Satın Alma Anlaşmaları” kapsamındaki alıcılara geri ödeme taahhüdümüzü yeniden teyit ediyor. Halihazırda alıcılara doğrudan veya kredi şeklinde 1,2 milyardan fazla ödeme yaptık. 

İnovasyon adına diğer projelerimizi ve çalışmalarımızı sürdürmeyi dört gözle bekliyoruz. ABD’deki blokzinciri teknolojisi için düzenleyici ortamın  gelcekte başkaları için de daha elverişli olmasını umuyoruz.

Pavel Durov 12 Mayıs’ta Telegram Açı Ağ (TON) blokzinciri projesinin 1,7 milyar olarlık yatırım topladığını açıklamıştı. ABD mahkemesi kararından sonra Grams’ın (TON blokzinciri para birimi) yalnızca ABD’de değil, küresel olarak da dağıtılması kısıtlandı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Durov’un TON’una karşı yasal savaşı kazandı ve Telegram’ın TON’u başlatmasını veya gram tokenlerini dağıtmasını engelledi.

Buna ek olarak geçtiğimiz hafta New York ABD Güney Bölge Mahkemesi Telegram’ın Gram para birimini tın alanlara token’larla 1,22 milyar dolar ödemek zorunda olduğuna karar verdi. Bununla birlikte şirket 18,5 milyon dolar tazminat ödeyecek.

KaynakTass