365 milyon kullanıcıya sahip Telegram, TON adını verdiği blokzinciri platformu için test ortamını ve bu sürüm için kaynak kodları ile belgeleri yayınladı.

Geliştiriciler, hataları ve diğer sorunları bulabilmek amacıyla, düğümleri ve doğrulayıcıları (ağın çalıştırılmasına yardımcı olan sistemleri) içeren TON blokzinciri platformunun test sürümünü artık indirebiliyorlar. Yayınlanan sürüm, ağı gözlemlemek ve verilere ulaşmak için kullanılabilecek bir blok gezgini de içeriyor.

Telegram’ın yeni blokzinciri platformu TON, kendi üzerinde akıllı sözleşmeler oluşturmak ve yönetmek için özel olarak tasarlanmış bir programlama dili olan Fift’i kullanıyor.

Sahiplik kanıtı (proof of stake) mütabakat yöntemine sahip TON ağının Çin merkezli WeChat mesajlaşma uygulamasına da entegre olması hedefleniyor.

Telegram TON projesi için daha önce yaptığı ICO ile 1,7 milyar dolar kaynak toplamayı başarmıştı. Şirket projenin büyük bir kısmını şu ana kadar tamamladı. Ancak proje takvimine göre projenin önümüzdeki ayın sonuna kadar piyasaya sürülmesi gerekiyor. aksi takdirde yatırımcılarının talepleri doğrultusunda geri ödeme yapmak zorunda kalabilir.

TON’un işlevsel olarak Facebook’un liderliğindeki Libra platformuna alternatif olma potansiyeli var. İlerleyen günlerde mesajlaşma uygulamalarına entegre, blokzinciri cüzdan uygulamaları savaşına şahit olacağız.

BCTR, Libra Association ve Facebook temsilcilerini misafir etti