El Salvador yasal para birimi olarak Bitcoin kullanmaya başlayan ilk ülke oldu. Devlet Başkanı Nayib Bukele karar yürürlüğe girmeden önce “3 dakika içinde tarih yazıyoruz” şeklinde tweet attı.

El Salvador’un Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul etmesinin ardından Bitcoin’de ciddi bir düşüş yaşandı. Bu düşüşün ardından Nayib Bukele “Dipten alıyoruz” şeklinde bir tweet atarak ülkenin 150 Bitcoin daha satın aldığını açıkladı.

Bitcoin’in yasal para birimi olarak kabul edilmesiyle birlikte El Salvador’un geliştirdiği Bitcoin cüzdanı Chivo Wallet’ta birtakım teknik sorunlar baş gösterdi. Kullanıcılar uygulama mağazasından Chivo’yu indirmekte sıkıntılar yaşadı. İndirebilenlerden birçoğu da yoğunluktan dolayı kayıt işlemini tamamlayamamaktan ve uygulamanın kullanılmaz durumda olmasından şikayet etti. Bazı kullanıcılar ise para transferi yaparken sorunlar yaşadığını bildirdi.

Chivo Wallet’ta yaşanan sıkıntılarda ötürü sorunsuz bir geçiş gibi görünmese de El Salvador, Bitcoin’i yasal para birimi olarak kullanan ilk ülke oldu. Ülkenin elinde şu anda yaklaşık 550 Bitcoin bulunuyor.

Twitter, Bitcoin ile bahşiş özelliği üzerinde çalışıyor olabilir

KaynakTheBlock