Blokzinciri girişimi Everledger, elmas pazar yeri Rare Carat’a izlenebilirlik çözümü sunacak. Amaç sadece elmasın sertifikasına ve mülkiyetine uygun olduğunu kanıtlamak değil, aynı zamanda sürdürülebilir bir şekilde tedariğinin sağlandığını da kanıtlamak.

Everledger’ın Amerika’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Scott Austin konuyla ilgili olarak: “Hem perakendeciler hem de müşteriler, bir elmasın kökeni, özellikleri ve mülkiyetinin kalıcı bir dijital kaydına sahip olmaktan yararlanabilirler. Bu özellikle elmas endüstrisinin çekmeye istekli olduğu ve arzu edilen bir ürünün sürdürülebilirliğini ve etiğini anlamaya daha fazla ağırlık veren genç nesiller için de geçerli.” açıklamalarında bulundu.

Elmas tedarik zincirinin elmasın kendisi kadar şeffaf olmadığından yakınan Rare Carat COO’su Apeksha Kothari, bu ortaklıkla birlikte tüketicilerin provenans raporlarına erişebileceklerini ve elmasları blokzinciri aracılığıyla güvenilir bir şekilde izleyebileceklerini söylüyor. Rare Carat’ta misyonlarının, müşterilerin elmaslarını güvenle satın almalarına yardımcı olmak olduğunu dile getiren Kothari, bunun bir parçasının da müşterilere etik kaynak kullanımı konusunda güven sağlamak olduğunu belirtiyor.

Tüketicilerin davranışları değişiyor. Artık birçokları satın aldığı bir ürünün kökenini bilmek istiyor. Bu bağlamda blokzinciri teknolojisi farklı sektörlerdeki tedarik zincirilerinde kullanılmaya başlarken değerli taş endüstrisi de bundan mahrum kalmıyor.

Everledger, Eylül 2019’da Çinli Tencent liderliğinde 20 milyon dolarlık A Serisi finansman turu ve Temmuz 2020’de Tencent ve Birleşik Krallık Hükümeti’nin Gelecek Fonu’ndan 7 milyon dolar daha toplamıştı.

Everledger blokzinciri tabanlı karbon dengeleme platformunu duyurdu

KaynakLedgerInsights