Tencent’in desteklediği Everledger elmas zincirinin kaydettiği emisyon verilerini kullanarak elmas endüstrisi için blokzinciri tabanlı bir karbon dengeleme platformu duyurdu.

Karbon dengeleme, şirketlerin çevresel projelere yatırım yaptıkları ve üretimden kaynaklanan emisyonlarını karşılamak için karbon kredisi satın aldıkları bir mekanizmadır. Everlegder bunun için Carbon Fund ile ortaklık kurdu. Şu anda şirket, elmas madencilerinin, markalarının ve perakendecilerinin elmas tedarik zincirlerindeki şeffaflığı artırmasına yardımcı oluyor.

Everledger’da sürdürülebilirlikten sorumlu başkan yardımcısı Carrie George konuyla ilgili olarak: “Everledger platformu aracılığıyla ortaklarımıza sadece Sera Gazı Emisyonlarının verimli bir şekilde izlenmesine ve raporlanmasına izin vermekle kalmayıp, aynı zamanda enerji verimliliğini ve yenilenebilir kaynak sağlama çabalarını doğrulayan sertifikalar da sağlayabiliriz. Ölçümleri, karbon ayak izinin geri kalanını dengelemek için aradıkları çözümlerle doğrudan ilişkilendiriyoruz.” ifadelerini kullanıyor.

Everlegder’ın yeni platformu elmas endüstrisi paydaşlarının emisyon verilerini doğrudan karbon dengelemesi için kullanmalarını sağlayacak. Daha basit bir ifadeyle açıklayacak olursak paydaşlar, platform üzerinden karbon azaltma projelerine ve yenilenebilir enerjiye yatırım yapmak için kullanabilecekler. Platformun en önemli avantajı blokzinciri verilerini kullanarak emisyonları doğru bir şekilde dengelediklerini kanıtlayabilmeleri olacak.

ABD merkezli Fred Meyer ve Littman Jewelers, Everledger platformunun bu sürdürülebilirlik özelliğini kullanan ilk perakendeciler olacak. Elmas endüstrisinde derin köklere sahip olan Everledger, dev Rus elmas üreticisi ALROSA’yı da ortak olarak sayıyor. Şirket tüm bunlarla birlikte platformu, değerli taşlar, şarap, giyim eşyası ve diğer endüstrilerde de kullanmayı hedefliyor.

KaynakLedgerInsights