EY blokzinciri çözümlerini Çin’in Blokzinciri Hizmet Ağı’na (BSN) entegre edeceğini açıkladı. Şirket, tedarik ve izlenebilirlik işlevleri dahil olmak üzere EY OpsChain blokzinciri platformunu BSN ile birleştirmeyi planlıyor.

EY’ın planı, çözümlerini ilk olarak izinli Çin BSN ağına, daha sonra ise uluslararası ağa dağıtmak.

EY, bugüne kadar sadece Ethereum blokzinciri ile çalışmıştı. Artık şirket FISCO BCOS blokzinciri ile de çalışacağını açıkladı. BSN Çin ağında faaliyete geçen ilk blokzinciri olan BCOS, Financial Blockchain Shenzhen Konsorsiyumu (FISCO) tarafından geliştirildi. Konsorsiyumun kurucu üyeleri arasında Tencent, WeBank ve Huawei gibi şirketler yer alıyor. Şimdiyse EY da bu konsorsiyuma katılıyor.

EY Küresel Blockchain Lideri Paul Brody konuyla ilgili olarak “Çin, dünyadaki en büyük blockchain teknolojisi pazarlarından biridir. EY ekipleri birkaç yıldır burada faaliyet gösterirken, bu hamle EY’ın ölçeklenebilir bir şekilde EY blokzinciri platformunu dağıtmadaki ilk büyük adımıdır.

EY profesyonelleri, hem FISCO BCOS hem de Ethereum sunarak, Çin ve Asya-Pasifik bölgesindeki müşterilere hizmet verecek ve bu kullanıcıları küresel blokzincirine bağlayacak.” açıklamalarında bulundu.

Yapılan duyuruda bahsedilmese de BSN bazı açılardan Brody’nin blokzinciri vizyonuyla tutarlı. Blokzincirlerin herkese açık olması ve yeni tür silolar halinde veri ve süreçler oluşturmaktan kaçınması gerektiğine inanıyor. EY özel blokzincirleri desteklerken, Brody büyük ölçüde halka açık blok zincirlerinin savunucusu.

EY blokzinciri tabanlı zincir üzeri veri izleme aracını duyurdu