İklimsel teknoloji şirketi Flowcarbon, karbon kredilerinin Celo ağında alınıp satılmasını sağlayan bir karbon piyasası ekosistemi oluşturmak için Celo Vakfı ile ortaklık kurdu.

Flowcarbon ve Celo’nun oluşturduğu karbon piyasası ekosistemi, proje geliştiricilerinin karbon kredilerini tokenleştirmeleri, GNT piyasasında satmaları ve zincir üzerinde gerçek zamanlı kredi elde etmeleri için kurulan bir platform olarak özetlendi.

Ortaklar en az 10 milyon dolarlık GNT satın alarak likidite oluşturdu. Karbon ticareti pazarını alıcılar ve satıcılar için daha şeffaf, daha basit ve daha erişebilir hale getirdi.

Flawcarbon’un kurucu ortağı Phil Fogel şu şekilde açıklama yaptı: “Celo, karbon negatiftir ve doğal kaynakların değeri, diğer değerlerine dahil edilmiştir. Bu da zincirde iklim değişikliğine çözüm oluşturmak için en doğal temel haline getirir. Celo’nun kurucuları Sep, Marek ve Rene bu misyonu başka bir katman-1 ekosisteminin yapamadığı şekilde yapıyor.”

Son yıllarda, karbon piyasaları endüstrinin iklim değişikliği sorunlarının üstesinden gelebileceği bir ölçekte sermaye sağlama potansiyellerini göstermeye başladı.

Akıllı telefonlarda akıllı sözleşmelerin dağıtımını içeren CELO iş modeli, dünya ile kriptolarla işlem yapma kavramı arasındaki boşluğu kapatmayı amaçlıyor.