Güney Afrika Cumhurbaşkanlığı Dördüncü Sanayi Devrimi Komisyonu blokzinciri ve yapay zeka teknolojilerinin ülkedeki işsizliği azaltmada yardımcı olabileceğine inanıyor.

Müdür Mpho Dagada, Johannesburg’daki Blokzinciri Afrika Konferansı’nda blokzincrinin ülkeye önemli ekonomik faydalar sağlayabileceğini söyledi.

Dagada: “Ülkede iki önemli sorunla karşı karşıyayız: işsizliği azaltmak ve gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH). Dördüncü Sanayi Devrimi politikasının oluşturulması ülkede ekonomik büyüme yaratabilir.” ifadelerini kullandı.

Dagada, özellikle Güney Afrika’daki madencilik sektörünün yapay zeka ve blokzinciri teknolojilerini kullanan ileri görüşlü çözümlerden faydalanabileceğini de sözlerine ekledi

Blokzinciri öngörüler sağlar ve yolsuzluğu çözer

Sunumundan sonra Cointelegraph’a konuşan Dagada, blokzincirinin madencilik sektöründe daha şeffaf ve veri odaklı öngörüler sağlamaya yardımcı olabileceğine dair fikirlerini paylaştı:

Dünyanın nereye gittiğine bakarken güçlü yanlarımızdan yararlanmak ve buna uyum sağlamak önemlidir. Dünya şeffaf olan daha fazla blokzinciri sistemine doğru ilerliyorsa ve insanlar bunu istiyorsa, Afrika’nın madenlerinin değerli olduğunu biliyoruz ve teknolojiyi neden bu sektörde uygulamıyoruz? Yolsuzluk veya piyasalara erişim getirmek gibi yaşadığımız sorunlara çözüm bulabiliriz. Bu problemler, tarafımızca yeni çözümleri getirerek çözülebilir.

Dagada fintech sektöründeki yerel yeteneklerin daha iyi imkanlar için ülkeyi terk etmesinin bir sorun olduğunu da paylaştı. Güney Afrika’dan ayrılmadan önce blokzinciri ve kripto para birimi alanında dalgalanmalar yaratan Civic kurucusu Vinny Lingham’ı örnek olarak gösterdi.

Dagada son olarak, Güney Afrika hükümetinin, kullanıcılar kurallara ve düzenlemelere uyduğu sürece, kripto para birimlerinin kullanımına karşı olumlu bir tutum sergilediğini de sözlerine ekledi.

KaynakCointelegraph