Bloomberg’in haberine göre Güney Afrika’nın finansal düzenleyicisi 2022’de kripto düzenlemeleri getirmeyi planlıyor.

Ülkenin Finansal Sektör Davranış Otoritesi (FCSA), özellikle Güney Afrika’da artan kripto para birimiyle ilgili dolandırıcılıkların ortasında yeterli yatırımcı koruması sağlayacak bir dizi kural oluşturmak istediğini söyledi.

Kriptoyla ilişkili dolandırıcılıklar mağdurların milyarlarca dolar kaybetmesine neden oldu ve dünya genelinde kolluk kuvvetlerinin soruşturmalarını tetikledi. Yakın zamanda, şu anda feshedilmiş Africrypt yatırım planını yürüten iki kardeşin, yatırımcılardan 3,6 milyar dolar değerinde bitcoin çaldığı iddia edilmişti.

Güney Afrika’nın önde gelen finansal düzenleyicilerinden biri olan Unathi Kamlana’ya göre, kripto düzenlemeleri, kripto para birimi ticaretini ve dijital para birimi ile ülkenin finansal piyasaları arasındaki etkileşimle ilgili konuları yönetmeye yönelik hükümler içerecek. Düzenlemelerin bu tür dolandırıcılıkların önüne geçmesinde etkili olması bekleniyor.

Bloomberg’e konuşan Kamlana, FCSA’nın yatırımcıları potansiyel olarak riskli planlardan korumanın bir yolu olarak sağlam kripto gözetimini sürdürmeye istekli olduğunu belirtti. Kamlana ayrıca FCSA’nın kriptoyu para birimi olarak değil varlık olarak gördüğünü söyledi.

Güney Afrika işsizliği azaltmak için blokzinciri kullanabilir