Devlet gelirini yöneten ABD Hazine Bakanlığı, federal hibe ödemelerini izlemek için blokzinciri teknolojisini test ediyor.

Hazine Bakanlığı’nda inovasyon programı yöneticisi Craig Fischer, federal hibe alıcılarına yönelik blokzinciri tabanlı bir akreditif için bir kavram kanıtlama çalışmasını tamamlamak üzere.

Fischer’ın söylediğine göre bu program, alıcılara yapılan hibe ödemelerini izlemeye yardımcı olmak ve işlemi daha güvenli hale getirmek için alıcılara gönderilen elektronik federal akreditifleri tokenlaştırıyor. Bu tokenlaştırma, hibe alanın, hibe miktarının ve verildiği tarih gibi önemli tarihleri ​​belirlemeye yardımcı oluyor.

Fischer, hibe alıcılarının, tokenlaştırılmış bir akreditif almak için banka hesabıyla ilişkili bir elektronik cüzdanına sahip olması gerektiğini de sözlerine ekledi. Bununla birlikte Fischer, bunlara erişimin sınırlı olacağını ve bunun her şeyin görünür olduğu Bitcoin ağı olmadığını belirtti.

Hazine Bakanlığı, Eylül ayından bu yana pilot programı için San Diego Eyalet Üniversitesi, Duke Üniversitesi ve Ulusal Bilim Vakfı ile birlikte çalışıyor. Programın bu ayın sonunda bitmesi bekleniyor.

Bakanlık, operasyonlarını geliştirmek için ilk kez blokziniri teknolojisini araştırmıyor. 2018 yılında, bilgisayarlar ve cep telefonları gibi fiziksel varlıkları yönetmek için blokzinciri tabanlı prototip geliştirmek için pilot proje üzerinde çalışmıştı.

KaynakTheBlock