Küresel kripto borsası Huobi’nin arkasındaki şirket olan Huobi Group, yerel düzenleyicilerden alınan yeni bir lisansla ABD’ye dönmeyi planlıyor.

2019’un sonlarında ABD’deki faaliyetlerini durdurduktan sonra Huobi, ülkede bir tröst şirketi açmakla ilgileniyor gibi görünüyor. Tröstler, bir grup sahip veya yatırımcı için varlıkları yönetmekle görevli şirketlerdir.

Huobi Technology Holdings tarafından yapılan açıklamaya göre şirketin Nevada’da anonim şirketi olan Huobi Trust, Nevada’daki İşletme ve Endüstri Departmanının Finansal Kurumlar Bölümü’nden bir Tröst Şirketi Lisansı aldı.

Huobi’nin Yönetici Müdürü Lan Jianzhong, Huobi Trust’ın henüz ilgili herhangi bir tröst hizmeti sağlamaya başlamadığını belirtti. Jianzhong yapılan açıklamada, “Hissedarlara ve potansiyel yatırımcılara, şirketin hisselerini satarken dikkatli olmaları tavsiye edilir.” ifadesini kullandı.

ABD merkezli kripto para borsası Huobi’nin operatörü Huobi US veya HBUS, Aralık 2019’da resmi olarak faaliyetlerini durdurmuştu. Bu hamle Huobi Global’in tüm ABD müşteri hesaplarını Kasım ortasına kadar donduracağını açıklamasından kısa bir süre sonra gelmişti. Borsa, olayın Amerikan düzenleyici ekosistemiyle ilgili sorunlardan kaynaklandığını söylemişti.

Borsa, son yıllarda dünyadaki yeni pazarlara ulaşmaya çalışıyor. Kasım 2020’de, Huobi Group’un merkezi Singapur’da bulunan amiral gemisi kripto borsası Huobi Global, Malezya’da ticaret hizmetleri başlatmak için yeni bir varlık olan Huobi Labuan’ı duyurdu. Ağustos ayında şirket, Rusya’daki varlığını genişletmek için çeşitli önlemler alacağını açıklamıştı. Borsa son iki yıldır Türkiye’deki kripto ekosisteminde de aktif bir rol oynuyor.

Huobi ECO Chain farklı blokzincirleri arasında hızlı varlık aktarımı sağlayacak

KaynakCoinTelegraph