Birleşik Krallık Hukuk Komisyonu’nun yaptığı açıklamaya göre İngiltere ve Galler’deki mevcut yasalar akıllı sözleşmelere uygulanabilir.

Komisyona göre, örf ve adet hukukunda gerekecek küçük değişiklikler dışında akıllı sözleşmeleri uygulamak için mevcut yasal çerçevede toptan değişikliklere gitmek gerekmiyor.

Komisyonun açıklaması, On Üçüncü Hukuk Reformu Programı’nın bir parçası olarak akıllı sözleşmeler üzerindeki çalışmasının tamamlanmasından sonra geldi. Açıklama ayrıca, Birleşik Krallık Yargı Görev Gücü tarafından kripto para birimleri ve akıllı yasal sözleşmeler konusunda Kasım 2019’da varılan sonuçları da teyit ediyor.

Hukuk Komisyonu’na göre, ortak hukuk (common law), akıllı sözleşmeler gibi gelişmekte olan teknolojileri barındıracak kadar esnek. Bu nedenle komisyon, İngiltere ve Galler’in yargı yetkisinin iş ve yenilik için ideal olduğunu belirtiyor.

Hukuk Komisyonu, akıllı sözleşmelerin yaygınlaşması beklentisiyle piyasa katılımcılarının proaktif adımlar atması için de çağrıda bulunuyor. Bu hazırlık çağırısı, akıllı sözleşmelerin performansını hesaba katmak için risk hükümlerinin oluşturulmasını ve akıllı sözleşmelerde doğal ve bilgisayar dili arasındaki bağlantıları anlamak için protokoller oluşturma gibi şeyleri içeriyor.

Bununla birlikte Hukuk Komisyonu, maddi veya maddi olmayan mülkiyet haklarına odaklanan kripto ve dijital varlık düzenlemelerini de araştırıyor.

Blokzinciri teknolojisinin bankacılık ve hukuk çerçevesinde değerlendirilmesi

KaynakThe Block