DeFi sigorta protokolü InsurAce, 173 talebin hemen hemen tamamının işleme alındığını açıkladı…

DeFi sigorta protokolü InsurAce, Terra USD’nin dolara endeksinin kaybetmesinden etkilenenlerin ‘hasar talep’ sürecini, 15 günden 7 güne düşürme hakkını saklı tutarken gelen 173 talebin hemen hemen hepsinin “işleme alındığını” ve toplamda “11 milyon dolar ödeme yapılacağını” açıkladı.

Merkeziyetsiz finans protokolleri odağında önemli sigorta sağlayıcıları arasında yer alan InsurAce, şaşırtıcı bir detay olarak 15 milyon dolarlık piyasa değerine sahip.

Öte yandan hasar talebi döneminin kısaltılması konusu tartışmaları hareketlendirdi. Şirketten biri tarafından basına yapılan resmi açıklamada ise UST’nin gerilemesi nedeniyle daha fazla zararı önlemek için bu adımın atıldığı ifade edildi. Şirket CMO’su Dan Thomson, “Hizmet koşullarımızda bu tür değişiklikler yapma hakkımız var. Parasını kaybedenler ve hasarları ödemek zorunda olan staker’lar adına süreci ertelemek için bir sebep olmadığını düşündük.” Dedi.

Kripto topluluğunda spekülasyona neden olan bu duruma karşın InsurAce, taleplerin çoğuna ‘şimdiden’ yanıt verildiğini ve toplamda da 11 milyon dolar ödemeye hazır olunduğu kaydedildi.